Verslag Kampioenendag 2012

Afgelopen weekend hield De Toekomst in Halen de jaarlijkse kampioenendag, met bijhorende bonverkoop, waarvan de voorbiedingen liepen op Pitts.

Naar goede gewoonte was de prijzentafel weer goed gevuld. Om 17u30 vond de prijsuitreiking van de jeugdprijskamp plaats. Niet minder dan 37 (hopelijk) toekomstige duivenmelkers in spe mochten een mooie prijs in ontvangst nemen.

Nadien was het tijd om een aantal verdienstelijke vrijwilligers in de bloemen te zetten. José Magdelijns, Marcel Vrancken, Jos Timmermans en Roger Vanmeert dragen al vele jaren meer dan hun steentje bij om onze liefhebbers toe te laten wekelijks hun hobby uit te oefenen.

Ook Sofie Bos werd gehuldigd. Met een tweeling op komst zal ze het eerstvolgende jaar niet meer voor onze wekelijkse uitslagen kunnen zorgen.

Omstreeks 18u30 was het dan tijd om de kampioenen te huldigen.

2012 was een goed jaar met niet minder dan 6 provinciale overwinningen. Hiervan namen Guido Loockx en Jos Das er elk 2 voor hun rekening en ook Guido Verheyden en Louis Bellen ontvingen een trofee en bloemen voor hun zege.

Daarna volgden de kampioenen van de verschillende reeksen. Dit zijn R&K Vanmeert (snelheid+halve fond+jaarlingen), Jos Das (oude+jonge, gelijk met D. Houtmeyers), Guido Loockx (fond) en Didier Houtmeyers (jonge, gelijk met Jos Das). Ook zij ontvingen een mooie trofee.

Hoogtepunt van de avond was natuurlijk de huldiging van de algemene kampioenen. 15 liefhebbers werden hier geklasseerd. R & K Vanmeert mochten dit jaar de titel vieren. Zij werden algemeen kampioen vóór Jos Das en Louis Bellen werd een mooie derde.

Na deze huldiging werden de talrijke aanwezigheden getrakteerd op lekkere boterhammen met kaas en kop en kon men de kelen smeren voor de bonverkoop.

Voorbiedingen op Pitts haalden al een mooi gemiddelde van 71 € en na de zaalverkoop klokten we af op een prachtig gemiddelde van €85/bon! Overzicht Bonverkoop 2012, De Toekomst Halen

De avond werd afgesloten met de uitdeling van de gewonnen zakken duiveneten. We deelden niet minder dan 85 zakken uit.